Friday, June 25, 2010

the day they entertained me...=)


sebenarnya aku nak post benda ni semalam,
sbb aku gila entertained dgn pesakit kat wad 24 smlm...
hahaha.....
seriusly lawak....

semalam, aku n lily g wad 24 nak follow-up case yg kitorg clerk earlier...
kitorg clerk mr. z ni, as dia ni sgt co-operative tpi da pandai nak 'DEMAND'..
haha....semalam kitorg jumpa dia, dia tnya, xda bawa gula2 kew?
then, hari ni plak tanya, xda bawa roti canai kew?
nasib baik la kow discharge hari ni...hahaha..mmg demand..haha

but actually yg entertained gila tgk mamat sorg ni la, mr. M...
seriusly dia punya sasau 2, gila teruk!!! mcm saiful apek!! haha...
da la kurus pun sama...rambut plak pnjg n rebonding...haha...sekali tgk, mmg ada la rupa saiful apek....haish...

aku n lily tgh bz melayan mr z, then dia duk dpn kaunter n mengacau kitorg...
haish....tanya kat mr z apa mak wat lepas dpt tau hisap drug? x sem[at lg mr z jawab,
encik M plak tiba2 nangis2...huhu...sdey, sbb mak x terima smbil nangis mcm bdk2..
dia mmg pandai berlakon...then, after few seconds dia nak meludah, dia jalan bongkok2mcm main nenek si bongkok 3 pergi kat sinki...haha...mmg pelawak antarabangsa la...hehe...then, dia duk balik dpn kaunter...dia duk dpn kaunter dia nyanyi2,
kejap2 lagu rock, kejap2 lagu nasyid...hehe...kang tiba2 selawat plak...haha....mmg la pelik manusia ni...bila ada wayar shot... pas2, tiba2 jek dia lompat dpn kaunter, nak sentuh tgn lily, lily pun apa lg loncat r...hahaha....lawak gila....mmg gelak r...tgk reaksi lily...nasib r, xkena...then, dia buat2 sikat rmbut, pas2 tiba2 usik tgn aku...haha...pas2, dia letak tgn dia kat hidung n hidu....bley plak 2 dia trs ckp, bau syurga...haish...g baring kt tgh2 wad la...brg kt lntai plak 2..haish..
mmg pelik la manusia yg masuk air (pt kat wad 24 2 yg bg istilah 2 sendiri).
last2, sbb dia kacow org dlm ward 2, dia pn kena ikat..n kitorg pun balik..hehe..

seriusly, diorg x mintak jadi mcm 2...but, benda 2 da jadi...xbley r nak wat papew..
hanya bley lihat, n kawal diorg dr buat benda bukan2...
mcm mr m 2, dia baru jek clash dgn awek dia...maybe sbb frust sgt...
dia stress gilew, n xdpt nak adapt....trs jadi mcm 2...
persoalannya, ramai jek org clash dgn awek dia..lg trk org yg da kawen then bercerai dgn talak 3 kan...but, bcoz ada di dlm kalangan keluarga dia yg ada sakit mental, 2 yg dia jadi mcm 2...apa org kata, penyakit keturunan...hehe..

so, kepada sape2 yg nak clash @ nak couple @ nak kawen, make sure u guys tgk background family org tersebut, bcoz we wanna avoid all those thing to happened..
so, my advice here is, beware of others..n also jgn la korg sbgai masyarakat, stamd a stigma against this psychiatric pt..if pt 2 da sihat, da discharge dr hospital, jgn la takut2 dgn diorg...mmg patut korg takut, but if diorg dtg tgr n nmpk normal, juz act normal...taw x y most patient dtg masuk balik wad? bcoz u guys not supportive...diorg claimed that, bila diorg masuk wad diorg tenang... sbb ramai nurse2, ma2, dr2, yg bg support...thus, we have to supprt them..n dun make them stress..=)
diorg pun manusia..=)

lastly, i love psychiatric....minggu ni mmg changed my perspective towards psychiatric btul....=) he...

till then, salam.

4 comments:

salamBEST said...

HAHA. Future Psychiatrist I see in you.

Ade grandiose x? :P

initiation said...

grandiose 2 for me?
or the patient?
if for me, xda la...
xda lgsg...=)

p/s; jd psychiatrist best jugak..
relax, n at the same time dpt free entertainment..=)

salamBEST said...

aku bole predict future. so ade grandiose x?

jadi lah ko psychiatrist. huhu
lepas tu bole jd salah sorg drpd mereke. hahaha

initiation said...

siot salam...
aku taw kow tunggu saat aku nyanyi lagu spongebob smbil menari-narikan?
haha..siot.